Inici  |  Català  |  Castellano  |  English
El passeig literari del XVIII
English LOGO


Guerra de Successió
1700 - 1713
 
  • L’1 de novembre de 1700 el rei espanyol Carles II mor sense descendència i deixa els territoris de la monarquia hispànica a Felip d’Anjou. Tanmateix, l’arxiduc Carles d’Àustria també reclama la corona. Aquesta tensa situació provoca que el 1702 comenci la guerra de Successió. A Menorca, on la gran majoria és austriacista com a bona part de la Corona d’Aragó, es produeixen revoltes contra Felip V.
  • El 19 d’octubre de 1706, un grup de menorquins, liderats per Joan Miquel Saura Morell, declaren Carles III rei legítim de Menorca. L’exèrcit borbònic, comandat pel governador Diego Leonardo Dávila, es refugia a Sant Felip. El setge dura uns mesos, amb una darrera batalla a Biniatap que acaba amb la derrota dels austriacistes i amb una forta repressió de la mà de Dávila, a més de la suspensió dels privilegis de l’illa.

Imatge: SCHRANZ, Anton. Vista del castell de Sant Felip a l'entrada del port de Maó. 1793[ca]-1800[ca]. Museu de Menorca (detall)
 
Realització: ILLETRA
Producció: BIBLIOTECA MUNICIPAL MAO CIME MENORCA TALAIOTICA
Col·laboracions: AJUNTAMENT DE MAO XARXA DE BIBLIOTEQUES DE MENORCA BMN OBRA SOCIAL SA NOSTRA IME CA N'OLIVER ARXIU D'IMATGE I SO DE MENORCA MUSEU DE MENORCA INSTITUCIO FRANCESC DE BORJA MOLL FUNDACIO ENCICLOPEDIA DE MENORCA
El passeig literari del XVIII